Renovering

Hur ser ditt drömkök ut? Drömmer du om ett modernt vitt kök med elegant men samtidigt funktionell inredning. Eller önskar du renovera ditt kök i klassisk svensk allmogestil med en skön kökssoffa?

Förverkliga dina drömmar och renovera ditt kök. Ett nytt kök kan verkligen lyfta ditt hem särskilt om det var ett tag sedan köket installerades. Men det är lite av en utmaning att renovera ett kök. Det är lätt att oroa sig över om du kommer att gilla slutresultatet eftersom det är ett ganska stort projekt och kan bli ganska dyrt.

Köket är ofta samlingspunkten i hemmet och du tillbringar mycket av din tid i köket både till vardags och till fest. Köket har ersatt den klassiska matsalen och idag så tillbringas julafton likväl som en mulen tisdagsmorgon i november i köket.

Skillnader mellan kakel och klinkers

Du kan inreda ditt kök på många olika sätt och med många olika material. Kakel och klinker är material som ofta används i köket. Kakel passar på väggarna medan klinkers kan läggas både på golvet och på väggarna. Men vad är då egentligen skillnaden mellan kakel och klinkers.

Kakel är gjort av poröst lergods och är alltid glaserade i någon form. Det har relativt hög vattenabsorption, något som gör att de har lägre hållfasthet. Kakel är mer ömtåligt för nötning och kemikalier. Så kakel används vanligtvis på väggarna i köket eller badrummet inomhus. Klinkers är mer robustare och de är gjorda av stengods. Det har låg vattenabsorption så de är mer tåliga, det innebär att klinkers kan användas både på golv och väggar.

Planera dina inköp

Det kan ofta löna sig att köpa inredning via din entreprenör. Att jämföra priser är något som går lätt att göra på nätet där du hittar många olika guider som exempelvis jämföra priset på inredning till köket. Om du väljer att själv köpa inredning och material som behövs för renoveringen så planera dina inköp noga så att allt som behövs finns på plats när renoveringen sätter igång. Behöver du köpa färg så hör efter med personalen i en färgbutik så att du får med dig allt som behövs och slipper onödiga avbrott för att kompletteringsköpa.