Få hjälp med städningen

Är du trött på att känna att du aldrig hinner med att städa eller att städningen tar alldeles för mycket tid ifrån det du vill göra egentligen? Då kanske du ska anlita en städhjälp! Att anlita någon som kommer hem till en och städar har blivit mer och mer vanligt de senaste åren och det beror till stor del på RUT-avdraget du har möjlighet att göra när du betalar för hushållsnäratjänster. Innan du anlitar en städfirma finns det några olika saker som kan vara bra att tänka på.

Städningen ska skötas som överenskommet och löpa så smidigt att kunden kan glömma bort att någon kommer och städar.

Det första som kan vara bra för dig/er att fundera på är hur ofta ni vill och behöver ha hjälp. Är det en engångsföreteelse, som till exempel en storstädning eller kanske två storstädningar per år ni vill åt eller är ni mera ute efter regelbunden städhjälp? Är det regelbunden städhjälp ni vill ha så brukar de flesta städfirmorna erbjuda ett slags abonnemang där ni får hjälp varje, varannan eller kanske till och med var fjärde vecka. Så det gäller att bestämma vilket behov man själv har.

Sedan behöver ni bestämma exakt vad det är ni förväntar er att städhjälpen ska göra och om det matchar städfirmornas abonnemang eller om ni behöver lägga till extra tjänster. Exempelvis fönsterputsning kan vara en extra tjänst som ni i så fall vill lägga till. Läs på och stäm av med städfirman så att ni är överens innan ni skriver ett kontrakt.

Be alltid om en offert av städfirman innan du ingår ett avtal. När man har valt ut en städfirma som man känner dig bekväm med så brukar man oftast bestämma en träff där städfirman kommer hem till en. Då skapar ni en personlig relation och städfirman får också en bra överblick över ditt hem och kommer att kunna ge dig ett exakt prisförslag.